Η Κάμηλος στο Κάμελοτ

«Έλκηθρα με καμήλες; Εξαιρετική ιδέα. Εύγε κ. Ρόθτσιλντ, μας σώσατε!» είπε ο Αϊ - Βασίλης στο σύμβουλο του υπουργείου Ελκήθρων, Καμινάδων και Χριστουγέννων, ευχαριστώντας τον για την συμβολή του «στις οικονομίες κλίμακος της εταιρίας» και τον αποχαιρέτισε.

«Που ελάφια και που καμήλες! Θα εξοικονομήσουμε τουλάχιστον 25% από δαπάνες διατροφής και υπερωρίες. Πως δεν το σκεφτήκαμε δύο χιλιετηρίδες, βρε καλικάντζαροι! Μόνον τα εκτός έδρας δεν μπορούμε να μειώσουμε. Αυτά, άλλωστε, είναι ανελαστικές δαπάνες και δεν μπορούν να κοπούν, αλλιώς θα χάσουμε την άδεια του Παρόχου Καθολικής Υπηρεσίας. Ξέρεις πόσο περιμέναμε να γίνει αυτή η ρημάδα η τροπολογία; Πέντε αιώνες! Δουλεύαμε ακάλυπτοι πέντε αιώνες!» είπε ο Αϊ-Βασίλης και άνοιξε ένα παλιό Σκωτσέζικο ουίσκι, που του είχαν χαρίσει στην Γλασκώβη πριν από 400 χρόνια.

Η αλήθεια είναι ότι ο Άγιος Βασίλης δέχθηκε την πρόταση του (απογόνου του συνεπώνυμου βαρόνου) Ρόθτσιλντ χωρίς αντιρρήσεις, διότι, απλώς, δεν είχε τίποτε άλλο στα χέρια του. «Έχουν γίνει δεκάδες εισηγήσεις στην εταιρία την τελευταία χρονιά χωρίς να καταλήξουμε κάπου. Παρά τρίχα γλιτώσαμε το άρθρο 99 του Κανόνα του Αγίου Πνεύματος περί Προστασίας από την Κόλαση. Η κατάσταση είναι κρίσιμη. Οι παραγγελίες των Χριστουγέννων έχουν μειωθεί δραματικά» εξήγησε σε στενούς του συνεργάτες καλικάντζαρους.

Βασικό εμπόδιο στην σεπτή δραστηριότητα της Αϊ-Βασίλης ΕΠΕ είναι το γεγονός ότι οι στρογγυλές τράπεζες των Χερουβείμ δεν δανειοδοτούν πλέον τις ιερές ΔΕΚΟ και τα εποπτευόμενα αμόλυντα νομικά πρόσωπα. Φίλος υπάγγελος μου εξήγησε ότι οι γραμμές χρηματοδότησης των τραπεζών από την Εδέμ έχουν κοπεί. «Πρακτικά, η Επουράνια Βασιλεία κρέμεται από τους δανειστές της. Την Σταυροφορική Ένωση, το Διεθνές Χριστιανικό Ταμείο και την Παπική Τράπεζα. Δηλαδή, την Αγία Τρόικα» συνέχισε.

«Η Αγία Τρόικα, όμως, απαιτεί διαρκώς θυσίες και ταπείνωση. Άλλωστε, απαρτίζεται σχεδόν αποκλειστικά από ετεροδόξους, καθολικούς και προτεστάντες καλόγερους, που πιστεύουν ότι μόνο ο (εκνευριστικά) ασκητικός βίος οδηγεί στη Θέωση. Που η καθ’ ημάς επιείκεια!» κατέληξε με τα φτερά του μαζεμένα ο υπάγγελος, ο οποίος τυγχάνει διευθυντής γνωστής στρογγυλής τράπεζας, ελεγχόμενης σήμερα από το διαβόητο Τάγμα των Μαυροπετριτών, ένα Σώμα Λογιστών που παράτησε την εγκόσμια ζωή, έβαλε τα φράγκικα ράσα κι έκτοτε ελέγχει εξονυχιστικά τα ιερά λογιστικά βιβλία.

Έφυγα απογοητευμένος από την Στρογγυλή Αγγελική Τράπεζα του φίλου μου και κατηφόρισα στην κεντρική πλατεία. Εκεί, δίπλα από την Μητρόπολη, κοντοστάθηκα στο πλακόστρωτο, άνοιξα μια μπύρα και, ξαφνικά, είδα ένα όραμα. «Λεφτά υπάρχουν! Θα τα βρεις στην Άσπιλο Στρογγυλή Τράπεζα. Ξέρεις που είναι. Δεν χρειάζεται να σου πω παραπάνω, γιατί ο Βελζεβούλ έχει βάλει λυτούς και δεμένους να παρακολουθούν όλες τις αγίες οπτικές ίνες» μου είπε το ολόγραμμα του Αϊ-Γιάννη κι εξαφανίστηκε.

Στην αρχή νόμιζα ότι είχα παραισθήσεις, πιστεύοντας ότι έφταιγε η μπύρα. Άλλωστε όλοι πλέον πίνουν αυστηρά και μόνο Εφές Πίλσεν και ακούγονται πολλά για την χημική της σύσταση. Όμως, ο Άγιος μου άφησε ένα σημάδι. Ήταν ένα Δισκοπότηρο - Μεζούρα, που μοιάζει με αυτήν που χρησιμοποιούν τα μπαρ της Βόρειας Ευρώπης. «Δεν έφταιγε η μπύρα τελικά. Ο Άγιος, όντως, με επισκέφθηκε. Και αυτό που μου άφησε θα είναι η πυξίδα μου για τον Βορρά» είπα στον εαυτό μου.

Πάνω στην αναμπουμπούλα, ξέχασα να συστηθώ. Ονομάζομαι λόρδος Αντώνιος Ντραγκάδος, είμαι διευθυντής της μοναστηριακής κοινοπραξίας «Ουρανία Οδός» κι έχω μεταπτυχιακό στην τιμολόγηση διοδίων τελών καμηλών, ελαφιών και ίππων. Και απέκτησα μία αποστολή. Να βρω το Άγιο Δισκοπότηρο – Μεζούρα, που μπορεί να ανασυστήσει την Άσπιλο Στρογγυλή Τράπεζα και να μοχλεύσει πόρους από την Αγία Τράπεζα Χριστιανικών Επενδύσεων, ούτως ώστε να χρηματοδοτηθούν εκ νέου οι δραστηριότητες του Αϊ-Βασίλη. Ωστόσο, για να γίνει αυτό, πρέπει να αλλάξουν οι Ιεροί Κανόνες, οι Τραπεζικές Γραφές και, το πλέον δύσκολο, η Σεπτή Βίβλος του Ανταγωνισμού. «Δεν έχω επιλογή. Αν τα σκατώσω, θα χρεοκοπήσουν τα Χριστούγεννα» ψιθύρισα και άρχισα να ετοιμάζομαι για το μεγάλο ταξίδι στον Βορρά.

(Συνεχίζεται…)

Σχόλια