"Διανομή κατοίκων"

Νεολογισμός που προήλθε από τον χώρο της διαφήμισης. Ενώ αρχικά σήμαινε "διανομή κατ'οίκον" (ήτοι ντιλίβερι), σταδιακά απέκτησε τη σημασία της μαζικής και βίαιης μετακίνησης πληθυσμού. Το 2017, 40.000 κάτοικοι της Καισαριανής διανεμήθησαν εν μία νυκτί, στα προάστια της Βόνιτσας. Αντιστοίχως, το 2019 4.700 κάτοικοι της Μαλακοπής εβρέθησαν στη Σητεία της Κρήτης. Όμως, τα χειρότερα ήρθαν το έτος 2021, όταν σύσσωμα τα Πατήσια βρέθηκαν στην Τσαγκαράδα του Πηλίου.

Σε επίπεδο Βαλκανίων, η καταστροφή πρωτοέπληξε τους κατοίκους της Στάρα Ζαγκόρα, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στην Κόσοβσκα Μιτρόβιτσα κι ενόσω το δημαρχιακό συμβούλιο της Κράιοβα καταδίκαζε τις μετακινήσεις ως "έργο του διαβόλου", οι καλόγεροι της Μονής Εσφιγμένου ξύπνησαν στις ακτές της Δαλματίας, συγκεκριμένα στο Σπλιτ.

Στην Ευρώπη, το χτύπημα της "διανομής κατοίκων" έπληξε την Μητρόπολη του Καπιταλισμού στη Γηραιά Ήπειρο. Οι κάτοικοι του Δυτικού Βερολίνου -μαζί με τα λείψανα του ιστορικού, επαχθούς Τείχους- διανεμήθησαν στις αλυκές της Ανδαλουσίας. Βέβαια, οι Βερολινέζοι μάλλον χάρηκαν από αυτήν την εξέλιξη, καθώς βρέθηκαν να απολαμβάνουν άφθονο ήλιο, φτηνό ελαιόλαδο και ποιοτικό κρασί. Επίσης, οι χωρικοί της Ισλανδίας μεταφέρθηκαν ανεξήγητα στα Καρπάθια, όπου η σπάνια ομάδα αίματός τους έτυχε ιδιαίτερης μεταχείρισης από τις τοπικές Αρχές.

Το φαινόμενο της "Διανομής Κατοίκων" πρωτοεμφανίστηκε στα Βόρεια Προάστια, της εξαφανισθείσης πλέον, πόλης των Αθηνών. Ήταν το έτος 2010, όταν οι λεγόμενοι τότε "πακετάδες" συνομώτησαν κατά της υπόλοιπης κοινωνίας και προέβησαν σε βίαιη μετακίνηση χιλίων Κυψελιωτών εις την Καλαμπάκα. Στις τάξεις των Διανομέων Κατοίκων, αυτή η ημερομηνία εορτάζεται ως το turning point της σύγχρονης ιστορίας τους, καθώς τους ανέδειξε ως μείζονα κοινωνική, οικονομική, πολιτική, αλλά και στρατιωτική δύναμη.

Βέβαια, υπήρξε και αντίσταση. Σειρά κοινωνικών δυνάμεων, όπως οι υπάλληλοι του ΚΕΠ Γαλατσίου, οι καθαριστές του δήμου Καλαμαρίας, ο ποντιακός σύλλογος του Κιλκίς, ο σύνδεσμος Ελλήνων εξαγωγέων, καθώς και το Εμπορικό Επιμελητήριο της Κόνιτσας απέκρουσαν με τον ένα ή τον άλλο τρόπο τις βίαιες διανομές κατοίκων.

Όμως, πρωταγωνιστικό ρόλο στην Αντίσταση κατά των διανομέων, έπαιξε ο Νομάρχης Θεσσαλονίκης κ. Παν. Ψωμιάδης. Μαζί με τον αδερφό του μοίρασαν Ελληνικές σημαίες σε ολόκληρη την επικράτεια. Μάλιστα, όταν οι σημαίες τελείωσαν έκαναν μεγάλη παραγγελία από την Κινεζική κοινότητα της Αθήνας, στην οποίαν είχε διαφύγει και ο Κινέζος Πρέσβης, προκειμένου να γλιτώσει από τους διανομείς.

Εν τω μεταξύ, οι Βουλευτές του ΛΑΟΣ κ. Κ. Βελόπουλος και Α. Γεωργιάδης έφεραν το ζήτημα στη Βουλή, με ερώτησή τους προς τους υπουργούς εσωτερικών, εξωτερικών και Εθνικής Άμυνας. Δυστυχώς για τους ερωτώντες βουλευτές, οι υπουργοί διανεμήθησαν και αυτοί και δεν κατέστη δυνατόν να λάβουν απάντηση στην ερώτησή τους. Μάλιστα, για την επιστροφή της κ. Μπακογιάννη στη Βασιλίσσης Σοφίας, μεσολάβησε η μητέρα της κ. Μαρίκα Μητσοτάκη, η οποία ανταλλάσοντας ντολμαδάκια με 1053 πίτσες, πέτυχε την απελευθέρωση της θυγατέρας της, που βρισκόταν εγκλωβισμένη κάπου στα Πομακοχώρια.

Αύριο η συνέχεια :)

Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Eίσαι ανεπανάληπτος. Είσαι Θεός!
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Μόνη Εσφιγμένου αρχηκλώσσα σλαβοκουμουνίας! Αυτού Ζητωτές Παλαμά
πρόδοσαν Ελληνισμό στον σλαβομονγολισμό με ανατολίτηκη δαιμονία
ησυχασμο και έσφαξαν αριστοκρατία Θεσσαλονίκης να ιδρυσουν
οβσηνα σλαβοκουμουνιάς! Εστησαν σπιούνο σφετεριστή Καντακουζινό
με σλαβομονγολικά στρατεύματα, αξανοίγοντας θηρες δια τουρκοκρατία.
Τοήνβης έδειξε ότι η Ζηλωτή φορολογία έπιεσε αγρότες Μικράς Ασίας
να ασπασθούν τους Τούρκους.